beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > nieuwsbericht
Foto

18/02/2019

‘Bredene Festivalt’ op 10 en 11 augustus

Deze zomer krijgt Bredene een gloednieuw festival.  Met ‘Bredene Festivalt’ wil Bredene het kindvriendelijkste festival van het land organiseren.  Het gemeentebestuur en het autonoom gemeentebedrijf (AGB) slaan hiervoor de handen in elkaar.
 
De voorbije week was er heel wat commotie over het verdwijnen van het Afro C Festival in Bredene.  Het college van burgemeester en schepenen besliste in september vorig jaar om het festival op een andere manier te organiseren en niet langer de kaart van de wereldmuziek te trekken.  Heel wat Bredenaars en toeristen zijn het gewoon om tijdens het tweede weekend van augustus te verbroederen op het Afro C Festival.  En dat zorgde voor begrijpelijke emotionele reacties. Maar het gemeentebestuur wil ook niet dat de traditionele verbroedering verdwijnt.  Het Afro C Festival was jarenlang een vaste waarde binnen de wereldmuziekfestivals en heeft onze gemeente toeristische meerwaarde opgeleverd, daar is het gemeentebestuur zich zeer bewust van.  Nu kiest Bredene resoluut om een nieuwe weg in te slaan.  En daarvoor wil het gemeentebestuur een paar stappen achteruit zetten om in de toekomst opnieuw vele stappen vooruit te doen. Het nieuw festival zal anders zijn want het wil een heel breed publiek aanspreken.  En dat is waar Bredene met de doelstellingen uit het citymarketingplan naartoe wil: meer gezinnen/toeristen die hun vakantie in Bredene doorbrengen.   Met ‘Bredene Festivalt’ wil het gemeentebestuur zich onderscheiden van de andere festivals door heel veel belang te hechten aan gezinsbeleving.  Hiervoor wordt sterk ingezet op straat- en kinderanimatie en daar wordt een mooie mix van herkenbare muziek aan toegevoegd.  Want voor men het weet trekt de kroost op eigen houtje naar Werchter of Pukkelpop.  Zolang dat nog niet het geval is kan men er bij ons nog gezellig samen naartoe.
 
‘Bredene Festivalt’ blijft gratis
“Het nieuwe festival blijft gratis! De zone ‘billenkarrenpiste’ op ’t Paelsteenveld wordt omgetoverd tot een ‘Kids Events’ weide waar de kinderen kunnen genieten van attracties en héél wat kinderanimatie. De ambitie om het grootste gezinsfestival van de kust te worden, wordt op zaterdag kracht bijgezet door het festival te openen met de Ketnetband.   Jongeren en volwassenen mogen op zaterdag o.a. uitkijken naar Abba Gold en Mercury Rising, optredens die ongetwijfeld voor heel wat ambiance zullen zorgen.  Zondag wordt opgebouwd met Augustijn Vermandere (zoon van), Frank Boeijen, De Mens en Raymond Van het Groenenwoud.  Een internationale headliner zal het festival afsluiten, die naam wordt binnen enkele maanden gecommuniceerd. 
 
Straattheater en streetfood
In het verleden organiseerde Bredene in juli een uitgebreid straattheaterfestival.  Tijdens ‘Bredene Festivalt’ kunnen liefhebbers opnieuw smullen van tal van acts die het festivalterrein en straatbeeld zullen vullen.  Smullen zal men ook kunnen van de lekkere specialiteiten die worden aangeboden in ‘Street Food Lane’ op het  festivalterrein.  Belangrijke aandacht is er voor rolstoelgebruikers.  Zij kunnen van de optredens genieten op speciale verhoogde plaatsen.  En tot slot wordt sterk ingezet op het milieu.  Dranken zullen geschonken worden in PET-bekers die voor 90 % recycleerbaar zijn.  Het ophalen en inzamelen zal worden beloond! 

Lees ook :
18/05 Dit weekend wordt er gekoerst in Bredene
17/05 Bredene Magazine in de bus
17/05 Gemeente- en OCMW-raadszitting van 27/05
17/05 Regenboogvlag tegen homofobie en transfobie
16/05 Werken fietstunnel (doorgang Bredene-Oostende)
15/05 De nieuwe blauwe zak komt eraan!
14/05 182 leerlingen leggen fietsproef af
14/05 Bredene krijgt 3de ‘SAVE- Label’ van OVK (Ouders van Verongelukte Kinderen vzw)
13/05 Expo ‘Volumina’ – Nicole Raats
13/05 Elke vrijdag avondmarkt en bijkomende avondmarkt op vrijdag 31/05/2019.
 
13/05 Tour Elentrik: we zoeken creatievelingen
10/05 Ga mee de strijd aan tegen de Aziatische hoornaar
10/05 Zomerexpo: Funny Pictures…waar fotografie en humor elkaar ontmoeten
10/05 Zon, zee …zorgeloos in juli en augustus
08/05 Belastingaangifte invullen: voortaan ook met hulp vrijwilligers
08/05 Eddy Verloes versus Luc-Peter Crombé
08/05 Omheining met ballenvangnet voor domein Grasduinen
06/05 Start wegenis- en rioleringswerken in werfzone 6 - Frans Halsplein
04/05 Werken in Spuikomlaan: buslijn 4 en 9 (via Vicogne) rijden om
04/05 Staking op dinsdag 7 mei 2019
 
03/05 Open Werven Dag in Bredene: kom naar het woonzorgcentrum Jacky Maes
02/05 Werken in Spuikomlaan: omleiding langs Polderstraat
02/05 Cultuurseizoen loopt op zijn laatste benen
01/05 ‘Project K’ – te voet of met fiets naar school
30/04 Wielerwedstrijd ‘nieuwelingen’ op 05/05/2019
30/04 Pak de Buxusmot kordaat aan. Informeer je via www.sosbuxusmot.be
30/04 Eerste steen is gelegd
29/04 Aquafin project nr. 21.740B - afkoppelen collectorennetwerk Bredene/De Haan
26/04 De leesclub nodigt uit: Literair aperitief met Annelies Verbeke
26/04 Belastingaangifte invullen: wij helpen!

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1