beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > nieuwsbericht
Foto

01/04/2019

Riolerings- en moderniseringswerken Derbylaan, Ruiterlaan en Koerslaan van start

Vandaag starten de rioleringswerken tussen de Zandstraat in Bredene en de Violierenlaan De Haan. Deze rioleringswerken zijn de grootste ooit op het Bredens grondgebied. Het gemeentebestuur maakt gebruik van de ambitieuze rioleringswerken die zullen worden uitgevoerd door Aquafin (aanleg van nieuwe collectoren) om de Derbylaan, Ruiterlaan en het gedeelte Koerslaan tussen Derby- en Ruiterlaan volledig te moderniseren.

De rioleringswerken worden opgedeeld in 2 zones: de campingzone en de woonzone. De campingzone strekt zich uit van aan de Zandstraat tot aan de Klemskerkestraat. In deze zone wordt een volledig gescheiden rioleringsstelsel aangelegd tussen de campings door, zodat het afvalwater van de campings volledig gescheiden wordt van het regenwater. De woonzone betreft de straten tussen de Klemskerkestraat Bredene en de Violierenlaan in De Haan.  Ook hier wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. De wegenis van de Derbylaan, Ruiterlaan en het deel van de Koerslaan tussen Derbylaan en Ruiterlaan wordt gemoderniseerd. Deze werken omvatten ook de aanleg van een bufferbekken en het gemeentebestuur zal eveneens werken uitvoeren aan de rioleringen in de Dorpsstraat /Landweg.
 
De kosten voor de aanleg van het gescheiden rioleringsstelsel worden gedragen door Aquafin en worden op ruim 13 miljoen EUR geraamd. De gemeente Bredene draagt een deel van de kosten voor de riolering in de Ruiterlaan alsook Farys (die optreedt als rioolbeheerder op het grondgebied De Haan), laat rioleringswerken uitvoeren in de Violierenlaan en de Georges Vanhoorenstraat. De kosten voor de verfraaiing van de wegenis in de Derbylaan, Ruiterlaan en het deel van de Koerslaan tussen Derbylaan en Ruiterlaan worden gedragen door het gemeentebestuur van Bredene en kosten ruim 700.000 EUR.
 
Studiebureau Jonckheere tekende hiervoor de plannen en zal ook de wegeniswerken begeleiden. De werken zullen worden uitgevoerd door de firma ACLAGRO uit Wondelgem. Het ontwerp van de plannen werd tijdens hoorzittingen besproken met de inwoners uit de betrokken straten en voorgesteld aan de inwoners van de straten. De volledige heraanleg van de straten gebeurt met aandacht voor de verkeersveiligheid door o.m. de aanleg van fiets-/voetpaden, fietssuggestiestroken,... In deze straten komen er ook voldoende parkeerkeergelegenheden en uiteraard ook voldoende groen. Zo komt er in de Derbylaan een breed fiets- en wandelpad en een groenstrook met ruime laanbeplanting. In de Ruiterlaan worden voetpaden aan beide zijden van de straat (her)aangelegd. Ook hier is er ruime aandacht voor de laanbeplanting. In het gedeelte Koerslaan dat wordt gemoderniseerd komt er nieuw voetpad, fietspaden aan beide zijden van de straat en ook hier worden voldoende parkeerplaatsen en beplanting voorzien.
 
Inwoners informeren
Deze werken zijn van ongekende omvang en de grootste ooit in Bredene. Het gemeentebestuur weet dan ook dat deze werken voor behoorlijk wat hinder zullen zorgen. Via de Wegenwerkenkrant, bewonersbrieven, de website www.bredene.be,... doet het gemeentebestuur er alles aan om alle inwoners zo goed mogelijk te informeren.

 Lees ook :
12/04 Nieuwe toplaag in Koerslaan, Polderstraat en Keerweg
09/04 Zeilster Maité Carlier krijgt Platina Eend
08/04 Kunstwerk "More plastic than fish in the sea?" in ´t Paelsteenveld
08/04 Bredene klaar voor de paasvakantie
08/04 Wielerwedstrijd ‘beloften en elite zonder contract’ op 10/04/2019
08/04 Straat- en buurtfeesten: vraag voor 1 juni een toelage!
08/04 Sportquiz: geldprijzen voor de verenigingen
05/04 Paasfoor tijdens de paasvakantie
05/04 Seniorenadviesraad Bredene start met wekelijkse ‘Gezondheidswandeling’
05/04 Vanaf zaterdag 6 april a.s. is het betalend parkeren opnieuw van kracht
 
05/04 Paasactie op 16 en 20 april
03/04 Carnavalstoet op zaterdag 20 april
03/04 Boksgala op maandag 22 april
03/04 Uitreiking sportprijzen 2018 en sportquiz
02/04 Tomas Termote wint de ‘Prijs Cultuurraad Bredene 2018’
28/03 Kandidaat voor de nieuwe cultuurraad ?
28/03 Gers Pardoel sluit Bredene Festivalt af!
28/03 Mag ik deze kurk van jou?
28/03 Kunstproject ‘Tour Elentrik’ fleurt 20 electriciteitskastjes op
27/03 Provincie W-VL - Aankondiging publieke raadpleging
 
27/03 ‘Bredene Magazine’ vernieuwd
27/03 Parkeren: wat u moet weten
27/03 WIKIFIN ‘Geldweek’: jong geleerd …
26/03 Wijkvergaderingen dit voorjaar
25/03 Dinsdagmarkt maakt zich klaar voor de lente en zomer
25/03 Bredene wordt ‘pleegzorggemeente’
25/03 Wandel- en fietspad tussen Kapelstraat/K. Astridlaan en Grasduinen
25/03 Ondernemers welkom op de volgende vergadering van de raad voor lokale economie en toerisme
25/03 Zes bestuurders blazen positief
25/03 ‘Week van de Bij’ ook in Bredene

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1