beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > nieuwsbericht
Foto

01/04/2019

Riolerings- en moderniseringswerken Derbylaan, Ruiterlaan en Koerslaan van start

Vandaag starten de rioleringswerken tussen de Zandstraat in Bredene en de Violierenlaan De Haan. Deze rioleringswerken zijn de grootste ooit op het Bredens grondgebied. Het gemeentebestuur maakt gebruik van de ambitieuze rioleringswerken die zullen worden uitgevoerd door Aquafin (aanleg van nieuwe collectoren) om de Derbylaan, Ruiterlaan en het gedeelte Koerslaan tussen Derby- en Ruiterlaan volledig te moderniseren.

De rioleringswerken worden opgedeeld in 2 zones: de campingzone en de woonzone. De campingzone strekt zich uit van aan de Zandstraat tot aan de Klemskerkestraat. In deze zone wordt een volledig gescheiden rioleringsstelsel aangelegd tussen de campings door, zodat het afvalwater van de campings volledig gescheiden wordt van het regenwater. De woonzone betreft de straten tussen de Klemskerkestraat Bredene en de Violierenlaan in De Haan.  Ook hier wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. De wegenis van de Derbylaan, Ruiterlaan en het deel van de Koerslaan tussen Derbylaan en Ruiterlaan wordt gemoderniseerd. Deze werken omvatten ook de aanleg van een bufferbekken en het gemeentebestuur zal eveneens werken uitvoeren aan de rioleringen in de Dorpsstraat /Landweg.
 
De kosten voor de aanleg van het gescheiden rioleringsstelsel worden gedragen door Aquafin en worden op ruim 13 miljoen EUR geraamd. De gemeente Bredene draagt een deel van de kosten voor de riolering in de Ruiterlaan alsook Farys (die optreedt als rioolbeheerder op het grondgebied De Haan), laat rioleringswerken uitvoeren in de Violierenlaan en de Georges Vanhoorenstraat. De kosten voor de verfraaiing van de wegenis in de Derbylaan, Ruiterlaan en het deel van de Koerslaan tussen Derbylaan en Ruiterlaan worden gedragen door het gemeentebestuur van Bredene en kosten ruim 700.000 EUR.
 
Studiebureau Jonckheere tekende hiervoor de plannen en zal ook de wegeniswerken begeleiden. De werken zullen worden uitgevoerd door de firma ACLAGRO uit Wondelgem. Het ontwerp van de plannen werd tijdens hoorzittingen besproken met de inwoners uit de betrokken straten en voorgesteld aan de inwoners van de straten. De volledige heraanleg van de straten gebeurt met aandacht voor de verkeersveiligheid door o.m. de aanleg van fiets-/voetpaden, fietssuggestiestroken,... In deze straten komen er ook voldoende parkeerkeergelegenheden en uiteraard ook voldoende groen. Zo komt er in de Derbylaan een breed fiets- en wandelpad en een groenstrook met ruime laanbeplanting. In de Ruiterlaan worden voetpaden aan beide zijden van de straat (her)aangelegd. Ook hier is er ruime aandacht voor de laanbeplanting. In het gedeelte Koerslaan dat wordt gemoderniseerd komt er nieuw voetpad, fietspaden aan beide zijden van de straat en ook hier worden voldoende parkeerplaatsen en beplanting voorzien.
 
Inwoners informeren
Deze werken zijn van ongekende omvang en de grootste ooit in Bredene. Het gemeentebestuur weet dan ook dat deze werken voor behoorlijk wat hinder zullen zorgen. Via de Wegenwerkenkrant, bewonersbrieven, de website www.bredene.be,... doet het gemeentebestuur er alles aan om alle inwoners zo goed mogelijk te informeren.

 Lees ook :
09/04 Bredense gemeentelijke diensten blijven bereikbaar
07/04 Voorlopig nog geen cabines op Bredens strand
07/04 Coronacrisis. Bredene voorziet een financieel relancepakket van half miljoen euro
07/04 Huis van het Kind organiseert "ruilhoekje op afspraak"
07/04 Ophaling tuinafval gaat niet door, wijkophalingen starten opnieuw
06/04 Bekijk de boodschap van de burgemeester
05/04 Loop jij mee met ‘Team Breininge’?
02/04 Bredene Magazine speciale editie in de bus
02/04 Verkeersregime in Duinenstraat blijft behouden
02/04 Wat met de woonlening?
 
02/04 Update: Overzicht steunmaatregelen ondernemers, nuttige links.
01/04 Nooddecreet coronavirus en noodbesluit omgevingsvergunning
31/03 Recyclagepark gaat opnieuw open
30/03 Bekijk de boodschap van de burgemeester
30/03 Opgelet: valse facturen van De Watergroep in omloop
30/03 Fietslabelen gaat niet door
30/03 Opschorting alle lopende openbare onderzoeken
27/03 De sociale noodlijn: bel ons op het nummer 059 33 97 97
27/03 Veelgestelde vragen: update 25/03/2020
26/03 Maatregelen Corona-virus: neem ook als zelfstandige in de verzorgende, paramedische of esthetische sector de nodige preventiemaatregelen!
 
25/03 Tickets cultuurseizoen
25/03 Bel de hulplijn 1712 bij vragen over geweld
23/03 Videoboodschap van de burgemeester
23/03 Uitzonderlijke regeling laad- en loszone in Kapelstraat
23/03 Wat kan men online aanvragen?
21/03 Waarheen met je grasmaaisel?
21/03 Hulp nodig? Bel de sociale noodlijn!
20/03 Politie en gemeentebestuur voeren strenge controles uit!
19/03 Videoboodschap burgemeester: blijf thuis!
19/03 Maatregelen CORONA-virus: Campings dicht (update 19/03)

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1