beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > nieuwsbericht
Foto

06/09/2019

Werken Kapelstraat starten op 11 september

Volgende week starten ingrijpende werken in de Kapelstraat, tussen Brusselstraat en Gentstraat.  Omdat de Watergroep een nieuwe waterleiding zal aanleggen, starten de werken vroeger dan verwacht.  De werken zorgen er vanaf woensdag 11 september voor dat de Kapelstraat is afgesloten voor alle autoverkeer tussen de Gentstraat en Brusselstraat.  Het gemeentebestuur ziet er op toe dat alle handelszaken bereikbaar blijven.

Ter hoogte van de parking ‘Shopping Duinen’ zijn er regelmatig verkeersopstoppingen door het parkeren van vrachtwagens op de rijbaan.  Het aanleggen van een afzonderlijke laad- en loszone en de daarmee gepaard gaande herinrichting van de Kapelstraat moet hieraan een oplossing bieden. Bovendien heeft ons bestuur van het Agentschap Wegen en Verkeer verkregen dat een extra afrit van de Koninklijke Baan kan worden gerealiseerd ter hoogte van parking ‘Shopping Duinen’.  Het gemeentebestuur trekt voor deze werken ruim 1 miljoen EUR uit.

Nieuwe afrit, laad- en loszone én herinrichting parking
Tijdens de opmaak van het citymarketingplan werd duidelijk dat Bredene nood heeft aan een nieuwe afrit van de Koninklijke Baan.  Deze afrit moet ervoor zorgen dat men makkelijk het toeristisch centrum van Bredene kan binnenrijden.  Het gemeentebestuur heeft hiervoor lang onderhandeld met het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid.  De afrit zorgt ervoor dat bezoekers onmiddellijk op de parking Shopping Duinen rijden.  Tegelijkertijd maakt het gemeentebestuur werk van de herinrichting van de parking Shopping Duinen. 

In de Kapelstraat wordt een laad- en loszone voor vrachtwagens gecreëerd ter hoogte van de supermarkten.  Het gemeentebestuur wil hiermee een einde maken aan de verkeersopstoppingen in deze straat die er vooral tijdens de zomermaanden voor zorgen dat er in de Kapelstraat moeilijk doorgaand verkeer is. Er komt een asverschuiving in de Kapelstraat en een laad- en loszone die moet zorgen dat warenhuizen Lidl, Delhaize en Albert Heijn kunnen bevoorraad worden.  Ook de parking zelf wordt helemaal heringericht.

3 fases
De werken in de Kapelstraat zijn in drie grote fases opgedeeld.  De 1e fase start op 11 september met de heraanleg van nutsleidingen en aansluitend de wegenwerken in de Kapelstraat.  Deze wegenwerken omvatten de asverschuiving en de aanleg van een laad- en loszone in de Kapelstraat.  Tijdens deze fase zal de Kapelstraat volledig onderbroken zijn tussen Gent- en Brusselstraat.  In een 2e fase wordt de parking Shopping Duinen helemaal heraangelegd.  Tijdens deze werken zal er opnieuw verkeer mogelijk zijn in de Kapelstraat.  Van zodra de aannemer gekend is kan een definitieve timing worden opgesteld maar het gemeentebestuur streeft ernaar dat de 1ste  en de 2e fase vóór het paasverlof 2020 zijn voltooid.  De 3e en laatste fase is de aanleg van een afrit van de Koninklijke Baan ter hoogte van parking Shopping Duinen.  Deze fase start na het paasverlof 2020.

Handelszaken blijven bereikbaar, 28 bijkomende parkeerplaatsen
Parking ‘Shopping Duinen’ zal via een toegangsweg ter hoogte van het Duinenplein (tegenover de Gentstraat) bereikbaar zijn voor toelevering van de handelaars en voor klanten.  Deze toelevering zal mogelijk zijn elke dag tussen 6 en 10 uur ’s morgens. 
Vanaf 10u30 wordt de parking vrijgegeven voor personenwagens en zal het niet langer mogelijk zijn om met grote vrachtwagens de winkels te bevoorraden.   Op het Duinenplein komen 28 bijkomende parkeerplaatsen.  Vanaf de start van de werken wordt parkeren op de parking Shopping Duinen en een gedeelte van het marktplein gratis.  Tijdens de periode dat de Kapelstraat volledig onderbroken is zal het doorgaand verkeer gebruik moeten maken van de Koninklijke Baan.  Voor de inwoners uit de achterliggende Oude-Duinenwijk (Golfstraat, Antwerpenstraat, Gentstraat, Brusselstraat, Aalststraat, Hasseltstraat, Rozenlaan) wordt een omleiding voorzien zodat zij de Kapelstraat kunnen bereiken.  De verkeerscirculatie wordt hier aangepast.

Hinder door organisatie Manifiesta
Tijdens het weekend van 21 en 22 september wordt, naar jaarlijkse gewoonte, om en rond het MEC Staf Versluys opnieuw het evenement Manifiesta georganiseerd.  Omwille van noodzakelijke logistieke, praktische en veiligheidsredenen wordt voor deze editie een afgesloten werfzone gecreëerd ter hoogte van de parkings MEC I, II en III gedurende de opbouw, de afbouw en tijdens het festivalweekend.  Dit betekent dat de Kapelstraat BIJKOMEND onderbroken zal zijn ter hoogte van het MEC Staf Versluys vanaf 11 tot en met 27 september. De handelaars blijven bereikbaar.

Volg alles via www.facebook.com/wegenwerkenbredene 
Lees ook :
19/09 Word Control Cruiser
17/09 Sportkamp in herfstvakantie
17/09 Zin om je leeservaringen te delen? Sluit je aan bij onze leesclub!
13/09 Captatieverbod Noord-Ede door blauwalgen
13/09 Wijkvergaderingen in het najaar
13/09 Strandtoegangen krijgen opfrisbeurt
13/09 Renovatie voor Frans Praetbrug
10/09 Sportkamp in herfstvakantie
10/09 Seniorenshow met Herbert Verhaeghe - HAAL NU JE TICKETS
10/09 FOTO-EXPO ´You have my respect´ - Kurt Vansteelant
 
06/09 Gemeente- en OCMW-raadszitting van 16/09
06/09 R31 Ringlaan naar Oostende afgesloten
05/09 Natuurwerkgroep organiseert opruimactie
05/09 Expo - Frie Hardeman in veelvoud
05/09 Batterijstraat tijdelijk onderbroken
05/09 Weekend van de klant!
05/09 Kunstacademie Bredene 2019-2020
02/09 Tussenkomst schoolabonnement : nu aanvragen!
30/08 Veilig naar school met Breendje
30/08 Gemeente reageert kort op commotie over onderhoudswerken park Blutsyde
 
30/08 We sluiten de zomer af met de Summersplash
27/08 Website rond asbest
26/08 School en studietoelagen: wat verandert er?
26/08 Praatgroep: Kankerpartners
26/08 Fietstocht voor senioren naar Oudenburg
23/08 Sasfeesten op 25 augustus
21/08 2de Kreekse rommelmarkt
20/08 Gouverneur heft politiebesluit brandgevaar op
19/08 Tuinfeest jeugddienst op vrijdag 23 augustus
14/08 Tiener Techniekacademie 2019

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1