beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > nieuwsbericht
Foto

06/09/2019

Werken Kapelstraat starten op 11 september

Volgende week starten ingrijpende werken in de Kapelstraat, tussen Brusselstraat en Gentstraat.  Omdat de Watergroep een nieuwe waterleiding zal aanleggen, starten de werken vroeger dan verwacht.  De werken zorgen er vanaf woensdag 11 september voor dat de Kapelstraat is afgesloten voor alle autoverkeer tussen de Gentstraat en Brusselstraat.  Het gemeentebestuur ziet er op toe dat alle handelszaken bereikbaar blijven.

Ter hoogte van de parking ‘Shopping Duinen’ zijn er regelmatig verkeersopstoppingen door het parkeren van vrachtwagens op de rijbaan.  Het aanleggen van een afzonderlijke laad- en loszone en de daarmee gepaard gaande herinrichting van de Kapelstraat moet hieraan een oplossing bieden. Bovendien heeft ons bestuur van het Agentschap Wegen en Verkeer verkregen dat een extra afrit van de Koninklijke Baan kan worden gerealiseerd ter hoogte van parking ‘Shopping Duinen’.  Het gemeentebestuur trekt voor deze werken ruim 1 miljoen EUR uit.

Nieuwe afrit, laad- en loszone én herinrichting parking
Tijdens de opmaak van het citymarketingplan werd duidelijk dat Bredene nood heeft aan een nieuwe afrit van de Koninklijke Baan.  Deze afrit moet ervoor zorgen dat men makkelijk het toeristisch centrum van Bredene kan binnenrijden.  Het gemeentebestuur heeft hiervoor lang onderhandeld met het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid.  De afrit zorgt ervoor dat bezoekers onmiddellijk op de parking Shopping Duinen rijden.  Tegelijkertijd maakt het gemeentebestuur werk van de herinrichting van de parking Shopping Duinen. 

In de Kapelstraat wordt een laad- en loszone voor vrachtwagens gecreëerd ter hoogte van de supermarkten.  Het gemeentebestuur wil hiermee een einde maken aan de verkeersopstoppingen in deze straat die er vooral tijdens de zomermaanden voor zorgen dat er in de Kapelstraat moeilijk doorgaand verkeer is. Er komt een asverschuiving in de Kapelstraat en een laad- en loszone die moet zorgen dat warenhuizen Lidl, Delhaize en Albert Heijn kunnen bevoorraad worden.  Ook de parking zelf wordt helemaal heringericht.

3 fases
De werken in de Kapelstraat zijn in drie grote fases opgedeeld.  De 1e fase start op 11 september met de heraanleg van nutsleidingen en aansluitend de wegenwerken in de Kapelstraat.  Deze wegenwerken omvatten de asverschuiving en de aanleg van een laad- en loszone in de Kapelstraat.  Tijdens deze fase zal de Kapelstraat volledig onderbroken zijn tussen Gent- en Brusselstraat.  In een 2e fase wordt de parking Shopping Duinen helemaal heraangelegd.  Tijdens deze werken zal er opnieuw verkeer mogelijk zijn in de Kapelstraat.  Van zodra de aannemer gekend is kan een definitieve timing worden opgesteld maar het gemeentebestuur streeft ernaar dat de 1ste  en de 2e fase vóór het paasverlof 2020 zijn voltooid.  De 3e en laatste fase is de aanleg van een afrit van de Koninklijke Baan ter hoogte van parking Shopping Duinen.  Deze fase start na het paasverlof 2020.

Handelszaken blijven bereikbaar, 28 bijkomende parkeerplaatsen
Parking ‘Shopping Duinen’ zal via een toegangsweg ter hoogte van het Duinenplein (tegenover de Gentstraat) bereikbaar zijn voor toelevering van de handelaars en voor klanten.  Deze toelevering zal mogelijk zijn elke dag tussen 6 en 10 uur ’s morgens. 
Vanaf 10u30 wordt de parking vrijgegeven voor personenwagens en zal het niet langer mogelijk zijn om met grote vrachtwagens de winkels te bevoorraden.   Op het Duinenplein komen 28 bijkomende parkeerplaatsen.  Vanaf de start van de werken wordt parkeren op de parking Shopping Duinen en een gedeelte van het marktplein gratis.  Tijdens de periode dat de Kapelstraat volledig onderbroken is zal het doorgaand verkeer gebruik moeten maken van de Koninklijke Baan.  Voor de inwoners uit de achterliggende Oude-Duinenwijk (Golfstraat, Antwerpenstraat, Gentstraat, Brusselstraat, Aalststraat, Hasseltstraat, Rozenlaan) wordt een omleiding voorzien zodat zij de Kapelstraat kunnen bereiken.  De verkeerscirculatie wordt hier aangepast.

Hinder door organisatie Manifiesta
Tijdens het weekend van 21 en 22 september wordt, naar jaarlijkse gewoonte, om en rond het MEC Staf Versluys opnieuw het evenement Manifiesta georganiseerd.  Omwille van noodzakelijke logistieke, praktische en veiligheidsredenen wordt voor deze editie een afgesloten werfzone gecreëerd ter hoogte van de parkings MEC I, II en III gedurende de opbouw, de afbouw en tijdens het festivalweekend.  Dit betekent dat de Kapelstraat BIJKOMEND onderbroken zal zijn ter hoogte van het MEC Staf Versluys vanaf 11 tot en met 27 september. De handelaars blijven bereikbaar.

Volg alles via www.facebook.com/wegenwerkenbredene 
Lees ook :
12/11 De dienst Voogdij is op zoek naar… JOU!
12/11 Zandstraat opnieuw open
12/11 Fotoherkenning bij Heemkring Ter Cuere
09/11 Kabellegschip Topaz installer zal “beachen” op strand
08/11 Gemeente- en OCMW-raadszitting van 18/11
04/11 Alle hens aan dek voor woonbonusdossiers
04/11 7e MTB Dunebikerstocht
30/10 Welke diensten zijn dicht op 1 en 2 november
30/10 MEC Staf Versluys wil (nog) meer bedrijven aantrekken
30/10 Warmste week: Bruinvissen organiseren zwemmarathon
 
29/10 Tijdelijke winterstop voor elektrische deelsteps in Bredene
29/10 Foute Fuif voor het Goede Doel
28/10 Wandelen voor Vrede en Verdraagzaamheid
28/10 ‘Stik je lucht an’, want het is belangrijk!
25/10 Organisator kerstdorp Bredene geeft toelichting aan ondernemers
25/10 Foute Fuif
23/10 Quiz Bredense erkende verenigingen
21/10 Werelddag van verzet tegen armoede
21/10 Wijkvergaderingen dit najaar
21/10 Voordracht ´Elektriciteit...een fenomeen´
 
21/10 Halloween komt eraan
13/10 Zandstraat blijft twee weken langer dicht
13/10 Werken in woonzone Derbylaan gaan 2e fase in
13/10 Fietslabelactie op zaterdag 9 november
13/10 Inhuldiging negentiende fase geboortebos op 23 november
13/10 Bijkomende lessenreeks ter voorbereiding op theoretisch rijexamen
13/10 Bredense GECORO geïnstalleerd
13/10 Internationale dag voor de uitroeiing van armoede
11/10 Gemeente- en OCMW-raadszitting van 21/10
10/10 Zuid-Oostwijk tijdelijk afgesloten voor verkeer

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1