beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > nieuwsbericht
Foto

11/05/2021

Vaccinatie en vakantie

We moeten er alles aan doen om iedereen de kans te geven zo snel mogelijk gevaccineerd te worden en het voor onze vaccinatiecentra werkbaar te houden. Dat heeft prioriteit boven alles. Maar ook de tweede vaccindosis is belangrijk voor een volledige en langdurige bescherming.  Hou bij het plannen van een vakantie of reis naar het buitenland rekening met je afspraken voor vaccinaties. 

Kan je toch niet wachten, plan je reis dan tussen je twee vaccindosissen, maar zorg dat je tijdig terug bent voor je tweede dosis. Die kan niet worden uitgesteld.   Je kan nu al inschatten wanneer je eerste vaccinatiedosis en dus ook je tweede dosis ongeveer gepland staat. Probeer maximaal je reis na (of tussen) deze periode te plannen en zorg er zo voor dat je vaccinatie niet in de weg komt van je vakantie, of omgekeerd.  

Goed en volledig gevaccineerd zijn voor je vakantie is belangrijk 
In mei, juni en begin juli zullen elke week honderdduizenden mensen uitgenodigd worden voor een vaccin in een vaccinatiecentrum. Het merendeel van deze mensen moet ook een tweede prik krijgen. Dat kan alleen als we een strakke vaccinatieplanning aanhouden en betekent dat de vaccinatiecentra de vaccinatieplanning niet voor individuele vakantieplannen kunnen aanpassen.  

Geen uitstel voor de tweede dosis 
De datum die je kiest voor je eerste dosis bepaalt de datum voor je tweede dosis. Wanneer je de afspraak maakt voor jouw eerste vaccinatiedosis, krijg je meteen ook de datum voor jouw tweede dosis.  De tweede dosis kan je niet verder uitstellen!  

Het is ook belangrijk dat je die tweede dosis krijgt, want de tweede dosis zorgt voor een betere bescherming tegen ziekenhuisopname en overlijden en zorgt ervoor dat de bescherming langer aanhoudt.   Bel niet naar het vaccinatiecentrum om een andere datum voor de tweede vaccinatiedosis te vragen. Het vaccinatiecentrum kan dat niet veranderen. Het vaccinatiecentrum moet in een paar weken duizenden mensen vaccineren en kan niet voor iedereen een ander vaccinatieschema toepassen.  

Tweede dosis toch gemist? 
Ben je toch niet aanwezig voor de tweede vaccinatiedosis? Verwittig wel het vaccinatiecentrum dat je niet zal/kan komen zodat je vaccin niet verloren gaat. Maar je kan geen nieuwe afspraak krijgen in het vaccinatiecentrum voor je tweede dosis. Vaccinatiecentra hebben honderdduizenden mensen te vaccineren en kunnen daarom hun planning niet aanpassen aan de individuele wensen. Je blijft dus onvolledig gevaccineerd.  

Wanneer na de zomer de grootschalige vaccinatiecampagne voltooid is, zullen we verder onderzoeken hoe we mensen die nog niet of niet volledig gevaccineerd zijn, nog aan een vaccin kunnen helpen. Er is nog niet bepaald via welk kanaal of wanneer je dan gevaccineerd zal kunnen worden. Je beste garantie om zo snel mogelijk en volledig gevaccineerd te worden, is dus door er alles aan te doen om wel je tweede vaccinatiedosis te halen op het voorziene moment.  Lees ook :
17/06 Fototentoonstelling ‘Ongewone zomer, buitengewone beelden’ keert terug
17/06 Matthieu Bonne wint Platina Eend
17/06 Buurtrestaurant mag eindelijk deuren openen
15/06 Bredene verdeelt gratis flesjes handgel met een bijzondere boodschap
15/06 Scoor jij voor ons team?
11/06 Bredense Watertoren kleurt rood
10/06 Vaccinatiecentrum Bredene: reservelijst voor 30-plussers
10/06 Asbest in het recyclagepark: nieuwe regeling!
09/06 Fietsproef dit jaar digitaal
09/06 Natuurwerkgroep pakt opnieuw zwerfvuil aan
 
09/06 Met een gerust hart terug naar jouw favoriete horecazaak.
08/06 Weer deelsteps in Bredene
08/06 Vrijwilligers helpen belastingaangifte invullen
03/06 Bredene investeert in fietsvriendelijke infrastructuur
03/06 Geen Bredenebon ontvangen?
02/06 Bredene stelt 200 jobstudenten te werk
01/06 Generatie Rookvrij
01/06 Beaufort 21 van start
31/05 Volg hier de gemeente- en OCMW-raad live op 31/05
28/05 Openingsuren recyclagepark worden aangepast
 
28/05 Dag van de buren 2021
28/05 Week van de bij: Bredene is er bij!
28/05 Avond- en nachtaanbod van De Lijn
26/05 Lokaal dienstencentrum zoekt vrijwilligers
26/05 Zwembad dicht omwille van technische problemen
25/05 Vaccinatiecentrum Bredene: reservelijst voor 45-plussers
21/05 Gemeentelijke diensten gesloten
21/05 Gemeente- en OCMW-raad van 31/05
19/05 Centrum voor Basiseducatie Brugge-Oostende-Westhoek open-school heeft een nieuwe naam.
19/05 Studeren in sport- of jeugddienst

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene | privacyverklaring
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1